duminică, 3 februarie 2019

Jet Li






Iubitorii de filme cu arte martiale, cu siguranta au auzit de Bruce Lee, Jackie Chan, Steven Seagal si alti actori renumiti si, totodata, practicanti de arte martiale. Printre acestia se afla si Jet Li.
Nascut in Beijing, China, pe 26 aprilie, 1963, Jet Li si-a inceput antrenamentele in arte martiale de la varsta de 8 ani, cand profesorul sau de sport l-a pus in legatura cu maestrul de wushu, Wu Bin.
In revista "Kung Fu Magazine", Jet Li a declarat ca maestrul l-a ajutat sa depaseasca obstacolele si sa nu renunte niciodata.

wushu



A castigat o serie de campionate de wushu dar la varsta de 17 ani a decis sa se retraga.
Pentru Jet Li, maestrul i-a fost ca un parinte, deoarece tatal natural a murit pe cand era copil.
In 1982 si-a facut debutul in cinematografie cu filmul "Shaolin Temple". The Guardian l-a numit "Fred Astaire  al kung fu-ului".



shaolin temple



Dupa ce legendarul Bruce Lee a murit, in 1973, in anul urmator, la doar 11 ani, Jet Li a facut o demonstratie de kung fu, in Hong Kong, fiind abordat de un producator de filme care l-a intrebat daca va deveni un al doilea Bruce Lee.
In 1974, Jet Li si echipa nationala chinezeasca de wushu, au fost invitati la Casa Alba, pentru o demonstratie chiar in fata presedintelui Nixon.
In 2004, pe 26 decembrie, Jet Li a fost la un pas de moarte din cauza unui cutremur cu magnitudinea de 9,2 grade, care a creat valuri uriase de 40 de metri inaltime ce au provocat moartea a peste 230000 de oameni.



Hong Kong




De la primul sau film, "Shaolin Temple", cariera lui Jet Li a luat amploare, fiind urmata de o serie de filme ce ne-au incantat ochii: "Fearless", "Fist of Legend", "Once Upon a Time in China", "Unleashed", "The Warlords", "The Legend", "The Bodyguard from Beijing", "Tai-Chi Master", "Last Hero in China" si multe altele. Sa speram ca sarmul si abilitatile lui Jet Li le vom revedea in noi filme de actiune si scene de arte martiale care ne vor tine in suspans.


"A weapon isn't good or bad, depends on the person who uses it."

"You need to drop down. Nobody is perfect, nobody is superhero." 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu