marți, 5 februarie 2019

Jackie Chan






Jackie Chan, nascut pe 7 aprilie, 1954, in Hong Kong, a inceput sa studieze arte martiale, acrobatie, teatru si lectii de cantat, de la varsta de sapte ani.
Candva, considerat ca un posibil succesor al lui Bruce Lee,  in industria cinematografica din Hong Kong, Jackie Chan si-a dezvoltat un stil propriu de arte martiale pe care l-a combinat cu comedia.
A avut un succes admirabil in cariera de actor atat in Asia, cat si in U.S.A. La varsta de 8 ani a aparut in primul sau film, "Little Wong Tin Bar" si a jucat in cateva filme muzicale.


Jackie


Dupa ce a absolvit in 1971, Jackie Chan s-a angajat ca acrobat si cascador in filme, in "Fist of Fury" jucand alaturi de celebrul Bruce Lee. Pentru acest film, Jackie Chan a relatat ca a executat cea mai inalta cadere din istoria industriei cinematografice chineze, castigand respectul lui Bruce Lee.
Dupa moartea lui Bruce Lee, Jackie Chan a colaborat cu producatorul si directorul de filme Lo Wei, cu care colaborase si Bruce Lee. Jackie Chan s-a decis sa iasa din umbra lui Bruce Lee si si-a creat propria sa imagine, imbinand in filmele sale abilitatile in arte martiale cu comedia si cascadoriile formidabile pe care si le executa singur.



wushu


Majoritatea il stiu pe Jackie Chan din filmul "Drunken Master" - "Maestrul betiv" dar a jucat in numeroase filme cu arte martiale care ne-au adus zambetul pe buze datorita scenelor comice.
Mentionez cateva din filmele sale: "The Killer Meteors", "The Angry River", "Snake Fist Fighter", "Hapkido", "Brutal Boxer", "Dragons of Death", "Battle Creek Brawl", "A kid from Tibet".


Drunk master


In 1986, Jackie Chan si-a infiintat propria companie de productie, Golden Way si a fondat si o agentie de casting si modeling, pentru a recruta tinere talente pentru filmele sale.
In 1995, Jackie Chan si-a creat propriul personaj de benzi desenate, personajul central al lui Spartan X si, tot in acelasi an, Quentin Tarantino, regizorul filmului Pulp fiction i-a prezentat  lui Jackie Chan premiul pentru realizarile din timpul vietii la MTV Movie Awards.
Dupa cateva esecuri in 1997, Jackie Chan a dat lovitura cu box-office-ul Rush Hour ( 1998 ).
In 2002, a jucat in filmul The Tuxedo, alaturi de actrita Jennifer Love Hewitt, avand rolul unui sofer de taxi care primeste puteri speciale si, tot in acelasi an, a primit o stea la Hollywood Walk of Flame si a fost onorat cu premiul Taurus pentru cel mai bun star de actiune la World Stunt Awards.


"Do not let circumstances control you. You change your circumstances."

"The best fights are the ones we avoid." 



3 comentarii: