duminică, 10 februarie 2019

Steven Seagal





L-am vazut pe Steven Seagal in numeroase filme de actiune, aplicand diverse tehnici de aikido. Nascut pe 10 aprilie, 1952 in Lansing, Michigan, U.S.A., Steven Seagal este un actor american cu centura neagra si 7 dani in practica aikido.
Cariera de instructor in aikido a inceput-o in Japonia. A urmat apoi succesul cand i s-a facut o oferta sa joace in primul sau film "Above the law". Au urmat o serie de filme care i-au atras faima si mai mult: "Under the siege", "On deadly ground" si "Under the siege: Territory dark"


aikido


Desi nu a avut de la bun inceput un impact comercial in filmele de la Hollywood, el s-a remarcat ca artist de arte martiale, folosindu-si abilitatile in actiuni tipice - filmele de arte martiale.
In paralel cu actoria, Steven Seagal  a avut o cariera interesanta, cea de serif adjunct in rezerva. In perioada cand a luat o pauza de la actorie, Steven Seagal s-a concentrat mai mult pe afacerile personale, unul fiind "Seagal Enterprises", iar celalalt, propriul reality show "Steven Seagal: Lawman".


shotokan


Trebuie mentionat ca, pe langa aceasta cariera impresionanta, Steven Seagal este un activist pentru drepturile animalelor, un sustinator al miscarii de independenta tibetana si un activist ecologist .
Cand era mai tanar, a avut o slujba ca spalator de vase, intr-un restaurant, iar bucatarul expert, care era de origine japoneza,  l-a observat si a decis sa-l invete elementele de baza din karate.
A urmat apoi perioada cand a inceput sa studieze aikido sub indrumarea lui Harry Kiyoshi Ishisaka, in 1964.


karate


La sfarsitul adolescentei  s-a mutat impreuna cu tatal lui in Japonia unde s-a perfectionat in aikido, ajungand sa castige gradul 7 dani, devenind si primul strain din Japonia care a condus un dojo de aikido.
In filmul "The challenge", lansat in 1982, Steven Seagal a fost coordonator in scenele de arte martiale.
In 1983 s-a intors in U.S.A., deschizandu-si in North Hollywood un dojo de aikido.


master of aikido


A mai coordonat secvente de arte martiale pentru filmul "Never tell never again" si "Over the law".
Cariera cinematografica culmineaza in momentul cand apare in filmele "Hard to kill" si "Marked for death", transformandu-l intr-un superstar.
In 1995 a jucat in sequelul "Under siege", iar anul urmator in filmele "The glimmer man" si "Executive decision".
Dupa anul 2000 a facut numeroase filmari in Romania, productii la care au colaborat si studiourile Media PRO, iar din noiembrie 2016 a obtinut cetatenie ruseasca.


"Any great warrior is also a scholar, and a poet, and an artist."

"I have no fear of death. More important, I don't fear life." 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu