miercuri, 27 martie 2019

Dolph Lundgren







Va aduceti aminte de filmul Rocky IV, asa-i? Ei bine, in acest film, Sylvester Stallone a jucat alaturi de Dolph Lundgren. Rocky IV l-a ajutat pe Dolph Lundgren in ascensiunea carierei cinematografice. In filmul Showdown in Little Tokyo, Dolph Lundgren a jucat cu fiul lui Bruce Lee, nimeni altul decat Brandon Lee.


Rocky IV


Artist martial, actor, producator de filme si scenarist, Dolph Lundgren a aparut in peste 40 de filme, cele mai cunoscute fiind Rocky IV, Universal soldier ( film in care a jucat si Van Damme ) si The expendables ( intr-o postare anterioara am mentionat cativa actori ce au facut parte din distributia acestui film ).
Cu filmul Rocky IV, Dolph Lundgren a reusit sa castige premiul Marshall Trophy pentru cel mai bun actor.
Ca artist martial, Lundgren detine centura neagra in karate kyokushin si a castigat campionatul european in anii 1980 si 1981. A avut legatura si cu fitness-ul si culturismul, scriind chiar si o carte intitulata Train like an action hero: Be it forever.
Nascut pe data de 3 noiembrie 1957 in Spanga, Suedia, Dolp Lundgren a inceput sa practice arte martiale de la varsta de sapte ani, acestea fiind judo si goju-ryu, iar de la varsta de zece ani a inceput sa invete stilul de karate kyokushin, incepand sa ridice si greutati, in timpul adolescentei.



arte martiale



Dupa ce a terminat liceul, Lundgren s-a mutat in U.S.A. si s-a inscris la Universitatea de Stat din Washington, apoi la Universitatea Clemson, pentru a studia ingineria chimica. La sfarsitul anilor 70 s-a intors in Suedia, fiind nevoit sa serveasca un an pentru Corpul Marin al Suediei.
Dupa absolvirea stagiului militar, Lundgren a primit diploma de inginer chimist de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm. Chiar si in timpul colegiului, Lundgren a incercat sa isi imbunatateasca abilitatile in karate, fiind si capitanul echipei de karate suedeze ce a facut parte din turneul World Open Tournament, din 1979.
La inceputul anilor 80, Lundgren s-a mutat in Australia, in aceeasi perioada luand si masteratul de la Universitatea din Sydney. Cat a stat in Sydney, a lucrat intr-un club de noapte unde a fost observat de cantareata si supermodelul Grace Beverly Jones, care l-a angajat ca garda de corp. Grace l-a determinat pe Lundgren sa se mute in New York City, ca sa poata sta cu ea in apartament, s-o pazeasca. S-a angajat la un club de noapte, Limelight din Manhattan, ceea ce i-a oferit ocazia sa studieze drama in cadrul Warren Robertson Theatre Workshop', in timpul zilei.



judo - goju-ryu



In 1985, perioada cand si-a facut si debutul in cariera cinematografica, Lundgren a trimis poze si inregistrari video unuia dintre contactele actorului Sylvester Stallone, deoarece Stallone cauta pentru filmul Rocky IV un luptator impunator, care sa joace un rol vital.
Desi initial a fost respins, dupa audierea altor 5000 de actori, a fost ales pentru rolul din film cu personajul Ivan Drago, principalul antagonist al filmului. Chiar dupa ce a jucat in acest film, Lundgren a concurat intr-un meci real de box impotriva lui Oleg Taktarov, ce la ajutat sa-si creeze pe ecran imaginea unui star de actiune.


"I discovered martial arts, first judo and then karate, and I became quite good at it, because I had something to prove. And more than anything, I needed to feel safe."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu