sâmbătă, 23 martie 2019

Kempo - 拳法





Kempo este o arta martiala de lupta neinarmata care a fost adusa din China in Japonia cu aproximativ 700 de ani in urma de clanul Yoshida si a fost rapid adoptata de clanul Komatsu. Literalmente, cuvantul kempo inseamna "legea pumnului" si se referea si la originea chineza. Adaptarea japoneza a acestui stil de arte martiale chinez a fost potrivita pentru apararea impotriva diferitelor arte martiale neinarmate japoneze din secolul al XII-lea.


arte martiale



Au fost necesare putine modificari pentru ca Kempo sa depaseasca noile sisteme neinarmate care s-au dezvoltat in urmatoarele sapte secole, care au devenit cunoscute sub numele de karate. Insa pentru clanurile Yoshida si Komatsu, care si-au dezvoltat arta intr-un stil cu adevarat japonez. termenul era pur si simplu kempo.
In aceeasi perioada, sistemul chinezesc din care Kempo a fost derivat, a suferit atat de multe schimbari incat, desi majoritatea tehnicilor Kempo pot fi gasite imprastiate printre sutele de sisteme de lupte chinezesti, in China nu exista un sistem unic care sa semene cu Kempo.



arte martiale japoneze



Cu cateva decenii in urma, Kempo era atat de cunoscut ca o arta eficienta de lupta in Japonia, incat multe stiluri japoneze care nu aveau nicio legatura cu Kempo, au sustinut ca arta lor a fost derivata din Kempo.
Pretentii similare au continuat pana in prezent, chiar daca nu a existat niciodata un maestru chinez de Kempo.
Este ridicol si faptul ca exista scoli coreene de arte martiale care pretind ca predau si Kempo, ca parte integrata a artei martiale Tae Kwon Do.
Acest stil Kempo nu trebuie confundat cu stilurile dezvoltate de studentii Kempo, care au continuat sa se antreneze cu Bruce Lee si si-au creat propriile stiluri de Kempo chinezesc.


"Nu poti sa iti impui o limita. Cu cat visezi mai mult, cu atat ajungi mai departe.."  -  Michael Phelps


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu