duminică, 30 decembrie 2018

Brandon Lee






Daca primele postari au avut ca tematica aspecte din viata lui Bruce Lee si moartea sa prematura, e de inteles ca nu putea lipsi din peisaj Brandon Lee, fiul lui Bruce Lee.
Brandon Lee s-a nascut pe 1 februarie 1965, in ajunul anului nou chinezesc, in ultima zi a dragonului.
Copilaria si-a petrecut-o intre China si America, in functie de evenimentele familiei sale.
Dupa cum spune si proverbul "Aschia nu sare departe de trunchi" , Brandon Lee a fost un elev ce a creat diverse probleme, fiind mutat la mai multe licee din cauza problemelor disciplinare.




arte martiale




La 18 ani s-a inscris la cursuri de teatru si de arte martiale, la cele din urma avandu-i ca mentori pe cei mai buni prieteni ai lui Bruce Lee, Dan Inosanto si Richard Bustillo.
Din filmografia lui Brandon Lee o sa mentionez cateva din filmele in care a jucat: Crime Killer, Legacy of rage, Laser Mission, Showdown in Little Tokyo, Rapid fire si The Crow.




Brandon Lee




The Crow, un film cu un buget de 23 milioane de dolari, a fost ultimul film in care a jucat Brandon, insa nu a apucat sa termine filmul deoarece cu doar opt zile inainte de sfarsitul filmarilor, a fost impuscat in abdomen, in timpul filmarilor, cu un Magnum de calibrul 44 si a intrat in coma.
Medicii au efectuat o operatie ce a durat sase ore, incercand sa-l stabilizeze, insa Brandon a decedat, la varsta de doar 28 de ani.
Din familia Lee mai lipsea sa moara sotia lui Bruce Lee, Linda Lee Cadwell si fata lui, Shannon Lee, ca blestemul sa fie complet, iar ca ironie a sortii, ultimile cuvinte ale lui Brandon parca i-au prevestit moartea:
"Bang! Bang! Nu uitati de flori!"



"Immortality is to live your life doing good things, and leaving your mark behind"




2 comentarii: