luni, 31 decembrie 2018

Chuck Norris






Il cunoastem cu totii pe Chuck Norris din filmele vazute la televizor, din acestea amintind de Lupul singuratic, Operatiunea Delta Force, Codul tacerii, Disparut in misiune, Misiune pentru presedinte, dar mai ales din filmul in care a jucat alaturi de celebrul Bruce Lee, Way of the dragon.




Chuck Norris




Nascut pe 10 martie 1940 in Oklahoma, S.U.A., Chuck Norris a fost un actor si un expert in artele martiale.
A inceput sa joace in filme din 1969 , jucand un rol secundar in filmul The Wrecking Crew.
Artele martiale a inceput sa le practice dupa ce a terminat liceul si s-a inrolat in Fortele Aeriene, ca sa-si poata intretine familia. Fiind trimis intr-o misiune militara in Osan Air Base din Coreea de Sud, a fost atras de artele martiale tang soo do si judo.
Dupa ce s-a intors in S.U.A. s-a angajat ca instructor de karate, iar dupa doi ani de zile a fost numit instructor cu norma intreaga si conducea deja cateva scoli de arte martiale.
Cand era copil, Chuck Norris a fost un copil cu o constitutie firava, luat in deradere de catre colegii sai, fiind mai mereu retras si speriat. Totul s-a schimbat de cand a inceput sa practice arte martiale ce i-au conferit nu doar forta, agilitate si o constitutie fizica de invidiat ci si un echilibru emotional puternic.




Martial arts




A inceput sa isi arate cu adevarat abilitatile in arte martiale in anul 1968, cand a castigat primul sau World Professional Middle Weight Karate Championship. Aceasta i-a adus onoarea de Fighter of the year si a fost introdus in Black Belt Hall of Fame. Si-a aparat titlul de campion mondial de cinci ori dupa care, in anul 1974, s-a retras, cu toate ca era inca in forma maxima.
Iar in final, nu pot sa nu precizez si filmul The Expendables 2, in care a jucat alaturi de actori celebri ca Jet Li, Mickey Rourke, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren si Eric Roberts.



"Men are like steel. When they lose their temper, they lose their worth"




Un comentariu:

  1. Interesant! Eu am citit si o carte scrisa de Chuck Norris, intitulata "Puterea secreta a sinelui"

    RăspundețiȘtergere