luni, 31 decembrie 2018

Benny Urquidez "The Jet"





Probabil putini au auzit de Benny Urquidez supranumit "The Jet". A fost unul din cei mai explozivi kickboxeri americani din toate timpurile. Era renumit pentru loviturile sale de picior, foarte puternice.
A castigat cinci campionate mondiale in patru divizii separate de greutate, retragandu-se in 1989.
S-a nascut in Tarzana, California, pe 20 iunie 1952, acomodandu-se cu viata de sportiv de cand era copil, tinand cont ca mama lui a fost o luptatoare de wrestling, iar tatal lui a fost boxer.
Benny a inceput sa concureze in 1958 in boxul "peewee" si wrestling in Los Angeles.A primit centura neagra la varsta de doar 14 ani, o fapta extrem de neobisnuita in anii 60.




Urquidez




Urquidez s-a retras din competitia profesionala, ramanand neinvins timp de 27 de ani, cel mai longeviv campion mondial care a domnit vreodata.
Are si o filmografie impresionanta dar o sa mentionez doar cateva filme in care a jucat: Spider Man ( 2002), Street fighter (1994 ), Tango and cash ( 1989 ), The modern warrior ( 2007 ), New gladiators ( 2002 ) si a avut norocul sa cunoasca nume celebre din lumea cinematografica si a artelor martiale: Bruce Lee, Steven Segal, Van Damme si Jackie Chan.


                             "What you practice, is what you'll do."

                        "Fear is foundation of all human limitations." 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu