duminică, 30 decembrie 2018

Bruce Lee - Supraom ?





Bruce Lee




Probabil nu stiti ca Bruce Lee era capabil  de lucruri pe care majoritatea le-ar considera supraomenesti.
Cu toate ca nu era prea inalt - 1,71 inaltime, si doar 63 kilograme, el reusea sa faca exercitii pe care putini sportivi le-ar putea practica. Insa el avea si anumite abilitati care le-am putea incadra in sfera supranormalului.
Dintr-o lovitura scurta realizata doar prin rotirea soldului si aplicand forta bratului, de la o distanta de doar cativa centimetri fata de adversar, putea sa-si arunce oponentul cativa metri.




Facea flotari intr-o mana, in doua degete cu o lejeritate de invidiat.
Arunca in aer mai multe boabe de orez, pe care le putea prinde cu betisoarele chinezesti. ( incercati sa prindeti cu aceste betisoare o bucata de hartie care pluteste in aer, ca sa realizati cat de dificil este ).
Putea sa smulga din palma unei persoane o moneda, inainte ca aceasta sa reuseasca sa inchida palma.
In timpul filmarilor era atat de rapid incat camerele de filmat nu puteau surprinde miscarile artistului, iar camerele de 24 de cadre pe secunda trebuiau inclocuite cu altele de 32 de cadre pe secunda.



Precizia lui era atat de incredibila incat putea sa joace ping-pong cu nunchak-ul.
Printr-o lovitura cu palma, a reusit sa disloce umarul unei tip.
Printr-o lovitura cu piciorul, putea, literalmente, sa arunce prin aer o persoana, asta si datorita antrenamentelor dure pe care le facea cu un sac de nisip de 136 kilograme pe care l-a putut balansa pana in tavan datorita loviturii aplicate.



Reusea sa aprinda bete de chibrit aruncate in aer cu ajutorul nunchak-ului.
Din aceste rezultate remarcabile ale "micului dragon" putem deduce cat de mult s-a implicat in dezvoltarea acestor abilitati de supraom, prin ore intregi de antrenament.
Un rol important in viata si antrenamentele lui Bruce Lee l-au avut psihicul pe care si l-a antrenat temeinic si motivatia de a fi cel mai bun.




"Daca pui mereu limite asupra a tot ceea ce faci, fizic sau altceva, aceasta se va rasfrange asupra vietii tale"

"The possesion of anything begins in the mind." 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu