joi, 27 august 2020

Uimitorul Scott Adkins

 



Scott Adkins, un actor renumit si, in acelasi timp, practicant de arte martiale, l-am putut vedea in filmele Undisputed II: Last man standing, Undisputed III: Redemption si Boyka: Undisputed, in care a interpretat rolul unui puscarias rus.

Scott Adkins s-a nascut in Sutton Coldfield, Anglia, intr-o familie de macelari. A fost interesat de artele martiale de la varsta de 10 ani cand a vizitat un club de judo impreuna cu tatal sau si fratele sau mai mare, insa interesul pentru artele martiale s-a intensificat la varsta de 13 ani, cand a fost jefuit si s-a apucat de Taekwondo.

De la varsta de 16 ani s-a apucat de kickboxing, pana cand a reusit sa devina instructor de kickboxing pentru Asociatia Profesionala de karate (P.K.A), insa nu s-a limitat doar la aceste doua arte martiale. El a inceput sa aprofundeze de asemenea tainele artelor martiale din Muay Thai, Karate, Krav Maga, Wushu, Jiujitsu, Capoeira si Ninjutsu, inclusiv gimnastica acrobatica.



Scott Adkins


In afara de seria Undisputed, Scott Adkins a jucat si in alte filme precum: Special Forces, Unleashed, The pink panther, Ninja, Ninja: Shadow of a tear, Zero tolerance, Home invasion, American assassin si multe altele.

Imediat cum a inceput sa cocheteze cu artele martiale, Scott Adkins a transformat garajul tatalui sau si afacut un altar cu Bruce Lee, idolul sau. El a fost inscris si la un curs de drama la Sutton Coldfield College. Initial i-a fost greu sa fie pus pe scena, in fata unui public, fiind un baiat timid. La varsta de 21 de ani i-a fost oferit un loc la prestigioasa Academie de Arta Dramatica Webber Douglas, insa fiind un student sarac i-a fost greu sa-l termine fara o bursa si a fost fortat sa plece, fara a finaliza cursul. Prima ocazie s-a ivit cand i-a fost oferit un rol intr-un film de arte martiale numit Extreme challenge.



Scott


Scott Adkins a avut ocazia sa lucreze cu unii dintre cei mai importanti regizori ai cinematografiei din Hong Kong, printre care Cory Yeun, Sammo Hung, Yeun Wo Ping si renumitul Jackie Chan. A avut si roluri in cateva episoade din unele seriale: Eastenders City Central din BBC si un rol principal in drama comedie Mile High insa totul a culminat cu filmul Undisputed II in care interpreteaza rolul unui luptator subteran rus din MMA. Acest film este considerat unul dintre cele mai bune filme americane de arte martiale din ultimii ani. Dupa acest film, Scott a jucat roluri principale in filme cu buget mai mare precum The Bourne Ultimatum, The Tournament si Weapon XI in X-Men Origins: Wolverine.



Scott


" I'll be honest - I never saw myself making a ninja movie, never entertained the idea. I think ninja films can be quite cheesy unless you do them in feudal Japan. "



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu