marți, 7 mai 2019

Tenshin Nasukawa: Noul star al artelor martiale








Am scris recent o postare de actualitate despre Jet Li. In consecinta, am hotarat sa va mai astern pe blog inca o stire de actualitate. Este vorba despre Tenshin Nasukawa, un tanar promitator.
Nascut pe data de 18 august, 1998, Tenshin Nasukawa este un practicant de arte martiale ce s-a afirmat in kickboxing si artele martiale mixte ( MMA ) - vezi si arte martiale moderne. El a devenit faimos datorita victoriei prin knockout asupra fostului campion mondial la box din cadrul IBF, Amnat Ruenroeng.




Artele martiale mixte




Popularitatea lui Nasukawa a crescut la nivel international, in momentul in care a luptat impotriva lui Floyd Mayweather, un pugilist profesionist ce detine 15 titluri mondiale la  cinci categorii diferite. Desi Mayweather l-a invins pe Nasukawa, evenimentul l-a ajutat sa-si valorifice imaginea.
Ca kickboxer, Tenshin Nasukawa are 27 de victorii si nicio infrangere, dintre care 26 le-a castigat prin knockout. Ca luptator MMA are patru victorii, dntre care trei si le-a asumat inainte de incheierea meciului.




MMA




Din videoclipurile ce le-am vizionat pe youtube, uitandu-ma la meciurile lui Nasukawa, pot sa spun ca uneori foloseste unele lovituri ciudate si hazardate, dar adesea i-au reusit, lovindu-si adversarul din pozitii in care unui luptator i-ar fi foarte dificil sa loveasca. Ce m-a frapat intr-unul dintre videoclipuri, a fost o lupta din cadrul MMA, in care adversarul ii prinsese mana, la sol, iar el a reusit sa se ridice cu tot cu adversar, care continua sa-i tina mana inclestata. In acea parte a luptei am crezut ca o sa asist la un dezastru, ca adversarul ii va rupe mana din cot, insa a reusit sa iasa din stransoare, obtinand si victoria meciului.




Artele martiale mixte




Chiar daca s-a axat pe kickboxing si artele martiale mixte, Tenshin Nasukawa a inceput sa invete karate kyokushin de la varsta de 5 ani, deoarece tatal sau era ingrijorat de timiditatea lui si l-a fortat sa invete karate. A devenit atat de bun, incat a castigat campionatul mondial de kyokushin la juniori, in perioada cand frecventa scoala elementara.
La amatori a avut un record impresionant: 105 victorii, 5 meciuri egale si nicio infrangere, pana la varsta de 18 ani, inainte de a deveni profesionist in kickboxing si detine 5 titluri:

>>> Rise Bantam weight - 55 kg -> Campion
>>> Blade Japan Cup - 55 kg Tournament 2015 ->  Campion 
>>> Rizin Kick Tournament 2017 - 55 kg -> Campion
>>> ISKA Oriental Rules Bantam weight - 55 kg -> Campion mondial
>>> Rise Feather weight ( categoria pana ) -> Campion




Rizin Kick Tournament




Nasukawa face parte din Rizin Fighting Federation, care este o organizatie de promovare japoneza in artele martiale mixte.
Trebuie sa recunoastem ca Nasukawa are un palmares bogat, de la copilarie pana la adolescenta. Poate, cu timpul, va aparea si in filme de arte martiale. Pana atunci, sa-i uram cat mai multe victorii.




3 comentarii:

  1. Foarte interesant si acest articol, nu am prevazut o astfel de surpriza. Tot mai aprofundata tematica! Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc sa-l fac cel mai complex blog de arte martiale, cel putin la noi in tara :D Asadar, musai sa pun si postari cu stiri de actualitate, nu doar postari despre artele martiale traditionale. O sa incerc sa combin si alte domenii precum Yoga sau Qigong care sa aiba legatura cu artele martiale. Nu exista limita decat cea pe care ti-o impui.

      Ștergere
  2. Interesant articol! Asteptam și altele! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere