miercuri, 15 mai 2019

Curiozitati din artele martiale







<<>>  In timpul filmarii filmului Never tell never again, Sean Connery  a luat lectii de arte martiale, iar in timpul antrenamentului, l-a suparat pe instructor care, la randul sau, i-a rupt incheietura. Instructorul nu era altcineva decat Steven Seagal.

<<>>  Teddy Roosevelt a fost un boxer care a devenit primul american ce a primit vreodata centura maro in judo.

<<>>  Un grup mare de femei din Ucraina au format un trib amazonian modern, numit Asgarda. Scopul lor este de a avea autonomie totala fata de barbati si de a se instrui in diferite arte si stiinte martiale.



Arte martiale



<<>>  Elvis Presley i-a dat lui Alice Cooper una din armele sale si i-a cerut s-o indrepte spre el, pentru a-si arata abilitatile in karate. Cooper a spus mai tarziu ca a vrut cu adevarat sa apese tragaciul, dar Elvis i-a lovit arma din mana si l-a fixat pe el, inainte sa poata trage.

<<>>  In timpul producerii filmului Rocky, Sylvester Stallone i-a cerut lui Earnie Savers, considerat pugilistul cu cea mai puternica lovitura de pumn, la vremea aceea, sa-i dea o lovitura reala. Dupa un singur pumn dat de Earnie, Stallone a vomitat.

<<>>  Luptatorii de sumo, de rang inferior, trebuie sa poarte intotdeauna sandale de lemn, un public. Sunetul pasilor lor este un memento pentru a-si imbunatati aptitudinile.

<<>>  Khutulun, nepoata lui Kublai Khan,a insistat asupra faptului ca, oricine doreste sa se casatoreasca cu ea, trebuie sa o invinga in lupta si sa-si piarda caii, in cazul in care pierde. A castigat 10.000 de cai, invingand potentialii protagonisti. ( Khutulun a trait intre anii 1260 - 1306 si a fost o femeie ce a facut parte dintr-o familie nobila mongola, cunoscuta si sub numele de Aigiarne )



Martial arts



<<>>  Pe data de 6 aprilie 1893, Andy Bowen si Jack Burke au fost implicati in cel mai lung meci de box din istorie. Lupta a durat 111 runde ( cate 3 minute pentru fiecare runda ) si a durat 7 ore si 19 minute, pana arbitrul John Duffy a declarat meciul fara invingator, dupa ce pugilistii erau prea obositi sa mai iasa din colturile lor si sa reia meciul )

<<>>  Actorul John Cusack s-a antrenat in kickboxing de peste 20 de ani si are centura neagra cu 6 dani.

<<>>  Artele martiale filipineze sunt considerate cel mai avansat sistem modern de lupta si sunt folosite de armata S.U.A., de trupele Spetsnaz si de diferite ramuri ale armatei Indiei.

<<>>  Agnes, sora lui Bruce Lee, a fost prima care l-a numit "micul dragon", porecla ce i-a ramas in Asia pe tot parcursul vietii sale.

<<>>  Cand Bruce Lee era tanar, si-a impins sora ( Phoebe ) intr-o piscina, facand o gluma, iar ea si-a tinut capul sub apa, pana cand Bruce Lee i-a promis ca nu va mai face acest lucru niciodata. De atunci, nu a mai intrat niciodata intr-o piscina.

<<>>  Pe cand avea 17 ani, Bruce Lee a castigat un turneu de box intre douasprezece scoli din Hong Kong, cu toate ca nu avea pregatire in box.




4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cu placere! O sa-mi storc creierii sa vad despre ce o sa mai scriu :)

      Ștergere
  2. Poate ne impartasesti propriile tale experiente in domeniu?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt o personalitate de seama, sa impartasesc despre mine :)

    RăspundețiȘtergere